Colegiul Naţional
de Afaceri Interne
 • Bine ati venit
 • Începând cu anul universitar 2008-2009,
  Ministerul Afacerilor Interne, a înfiinţat
  în cadrul Academiei de Poliţie
  „Alexandru Ioan Cuza”,
  Colegiul Naţional de Afaceri Interne
 • Colegiul isi are sediul in campusul
  Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"
  din Bucuresti , Al.Privighetorilor nr.1A Sector 1
Javascript Gallery by WOWSlider.com v4.8

NavigareInformaţii utile

Hotărârea Senatului Universitar nr. 67/13.05.2020
- Posibilitatea participare membri Consiliul CNAI prin orice mijloc de comunicare


Hotărârea Senatului Universitar nr. 50/26.03.2020
Art. 1 Se aprobă ca Promoția 2020 ”Managementul Strategic al Afacerilor Interne”- CNAI –să se denumească ”General de brigadă (r) prof.univ.dr. Damian MICLEA”...


Hotărârea Senatului Universitar nr. 49/26.03.2020
Art. 1 Se aprobă ca Sala CNAI să se denumească ”General de brigadă (r) prof.univ.dr. Damian MICLEA”...


Modificarea graficului de desfăşurare al cursului postuniversitar „Managementul Strategic al Afacerilor Interne” seria martie – iulie 2020


Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, prin Colegiul Naţional de Afaceri Interne - Centrul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Studii Postuniversitare, organizează în perioada aprilie – iulie 2020, cursul postuniversitar „Prevenirea şi limitarea efectelor acţiunilor teroriste în care se utilizează substanţe C.B.R.N.E.”


Oferta de curs CSDP Orientation course (Activity number 19-20/3/9), 2-6 March 2020, Brussels


Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, organizează, în perioada martie - iulie 2020, cursul postuniversitar „Managementul Strategic al Afacerilor Interne”


Procedura privind înscrierea la cursurile organizate de Colegiul Național de Afaceri Interne și aprobarea cererilor de participare la concursurile de admitere a polițiștilor și cadrelor militare din MAI


Colegiul Național de Afaceri Interne sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare, în parteneriat cu Institutul Diplomatic Român și Universitatea de Vest din Timișoara, organizează Cursul de Orientare privind Politica Europeană de Securitate şi Apărare Comună (CSDP Orientation Course), în perioada 09-13 decembrie 2019, la Timișoara.


Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, organizează, în perioada octombrie 2019 – februarie 2020, cursul postuniversitar „Managementul Afacerilor Interne” pentru formarea competenţelor manageriale de nivel II – managerial tactic.
Absolvirea unui curs de management de nivel II/echivalent reprezentă o condiție pentru accesarea cursurilor de management de nivel III – managerial strategic, potrivit OMAI 140 / 2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale MAI şi OMAI 177/ 2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale MAI.


Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, prin Colegiul Național de Afaceri Interne - Centrul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Studii Postuniversitare, organizează în perioada aprilie – iunie 2019, cursul postuniversitar „Prevenirea și limitarea efectelor acțiunilor teroriste în care se utilizează substanțe C.B.R.N.E.”


Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, organizează, în perioada martie - iulie 2019, cursul postuniversitar „Managementul Strategic al Afacerilor Interne” pentru formarea competenţelor manageriale de nivel III – managerial strategic, potrivit OMAI 140 / 2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale MAI şi OMAI 177/ 2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale MAI, ambele cu modificările și completările ulterioare.


Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, prin Colegiul Național de Afaceri Interne - Centrul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Studii Postuniversitare, organizează în perioada 19.11.2018 - 15.03.2019, programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Drepturile omului în instituțiile de ordine și siguranță publică”.
Cursul formează competenţe profesionale în domeniul drepturilor omului, domeniu de maxim interes în contextul actual, având în vedere obligaţiile asumate de România în relaţia cu instituţiile europene. Absolvirea cursului oferă obţinerea a 16 credite transferabile recunoscute în Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS).


Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” organizează, în perioada octombrie 2018 - februarie 2019, cursul postuniversitar „Managementul Strategic al Securității Publice” pentru formarea competenţelor manageriale de nivel III – managerial strategic, potrivit OMAI 140 / 2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale MAI şi OMAI 177/ 2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale MAI.


Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul Naţional de Afaceri Interne (CNAI) organizează sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare (ESDC), iunie 2018, Cursul de Orientare privind Politica Europeană de Securitate şi Apărare Comună.


Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, organizează, în perioada martie - iulie 2018, cursul postuniversitar „Managementul Strategic al Afacerilor Interne” pentru formarea competenţelor manageriale de nivel III – managerial strategic


Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, prin Colegiul Național de Afaceri Interne, Centrul pentru Promovarea Drepturilor Omului, organizează în perioada 04.12.2017 - 30.03.2018, Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă “Drepturile omului în instituțiile de ordine și siguranță publică”.

Parteneriat ESDC

Colegiul European de Securitate şi Apărare a fost înfiinţat în 2005 cu scopul de a oferi un cadru comun de pregătire şi cooperare profesională, la nivel strategic, atât pentru personalul militar cât şi civil, în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună.
Cursul de Orientare privind Politica de Securitate şi Apărare Comună este o componentă majoră a activităţilor de formare ale UE precum şi a Politicii Externe şi de Securitate Comună. Acest curs de orientare se va concentra pe aspectele particulare care fac legătura între securitatea externă şi internă în UE şi va pune accent pe actorii din domeniul securităţii interne şi externe ca elemente esenţiale ale unei abordării cuprinzătoare la nivelul UE. Cursul realizează o mai bună înţelegere a Politicii de Securitate şi Apărare Comună şi contribuie la promovarea şi dezvoltarea unei culturi europene de securitate.
Ca urmare a aprecierii de care se bucură Colegiul Naţional de Afaceri Interne la nivelul Colegiului European de Securitate şi Apărare s-a hotărât ca începând cu luna martie 2012, să devină membru în reţeaua instituţiilor partenere ale Colegiului European de Securitate şi Apărare şi să contribuie cu expertiza sa pe domeniul afacerilor interne în derularea unor cursuri europene în regim de parteneriat.
Anual se derulează Cursul de Orientare privind Politica de Securitate şi Apărare Comună şi legătura cu spaţiul de securitate, libertate şi justiţie a UE organizat de către România (Colegiul Naţional de Afaceri Interne – Academia de Poliţie „A.I.Cuza”) în parteneriat cu Colegiul European de Securitate şi Apărare. Cursurile se finalizează cu ceremonia de acordare a certificatelor de absolvire semnate de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Vice-preşedinte al Comisiei Europene, doamna Federica Mogherini.

Cursul “Pre-deployment Training for
CSDP Missions and Operations”

08 - 16 iunie 2020

Colegiul Național de Afaceri Interne (CNAI) a organizat, în perioada 08-16.06.2020, sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare (ESDC), cursul “Pre-deployment Training for CSDP Missions and Operations” (cursul de pregătire înaintea detaşării în misiuni şi operaţiuni în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE), eveniment desfășurat în contextul aniversării a 15 ani de la înființarea ESDC.

MAI MULT

COLEGIUL NAŢIONAL DE AFACERI INTERNE
PERFORMANŢĂ LA NIVELUL U.E.

Scrisoare de mulțumiri ESDC, transmisă de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă U.E. către M.A.I., M.A.E., M.Ap.N.

MAI MULT

COLEGIUL NAŢIONAL DE AFACERI INTERNE

ACTIVITATE DE PREGĂTIRE ÎN DOMENIUL POLITICII DE SECURITATE ȘI APĂRARE COMUNE (PSAC)

Colegiul Naţional de Afaceri Interne a organizat, în perioada 09-13.12.2019, la Timișoara, o activitate de pregătire în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comune (PSAC) a Uniunii Europene, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare (CESA), ”Cursul de Orientare în domeniul PSAC” – CSDP Orientation Course, găzduit de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și cu sprijinul Institutului Diplomatic Român (IDR) din Ministerul Afacerilor Externe

MAI MULT

COLEGIUL NAŢIONAL DE AFACERI INTERNE

COLEGIUL EUROPEAN DE SECURITATE ŞI APĂRARE

ACADEMIA NAVALĂ „MIRCEA CEL BĂTRÂN”

”The Challenges of Securing Maritime Areas for the European Union”

Colegiul Naţional de Afaceri Interne sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Academia Navală „Nicola Vaptsarov” de la Varna şi cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră - Garda de Coastă, a organizat, în perioada 21-24.05.2019, la Constanța, cursul "Challenges of securing maritime areas for the European Union"(ESDC Activity Number 18-19/36/l).

MAI MULT

Colegiul Naţional de Afaceri Interne
și
Colegiul European de Securitate și Apărare
sub egida
Președinţiei României a Consiliului Uniunii Europene

Curs “Pre-deployment Training for CSDP Missions and Operations”

Colegiul Naţional de Afaceri Interne (CNAI) a organizat şi desfăşurat, în parteneriat cu Colegiul European de Securitate şi Apărare (European Security and Defence College, ESDC/CESA), la Bruxelles, în perioada 05-08 februarie 2019, “Pre-deployment Training for CSDP Missions and Operations” (Cursul de pregătire înaintea detaşării în misiuni şi operaţiuni în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE), eveniment desfășurat în contextul exercitării Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

MAI MULT